Jeanssons får flott besök

Se speldatum och köp biljetter här

Ensemblen från succéföreställingen på Villa Solbacken kommer igen i:

JEANSSONS FÅR FLOTT BESÖK

Middag och skådespel på Villa Solbacken

Den 5 juni 1920 står konsulparet John och Sigrid Jeansson värdar för en av de viktigaste representationsbesöken i Kalmars historia – den engelska flottan har ankrat upp i Kalmarsund, tusentals Kalmarbor har samlats på kajen för att beskåda spektaklet och de engelska officerarna är bjudna till bankett på Villa Solbacken. Hela Sveriges blickar är riktade mot Kalmar. Samtidigt rasar storstrejken på Kalmar Ångkvarn och strejkledaren Kalle Masse ser flottbesöket som en chans att skapa uppmärksamhet kring den fackliga kampen. I Villa Solbackens kök pågår förberedelserna för fullt – men vad försöker egentligen förstebetjänt Algotsson säga och varför är Union Jack inte hissad?

I Jeanssons får flott besök står vi på tröskeln till det glada 20-talet, vilket avspeglas i aftonens sprakande meny. Publiken får återknyta bekantskapen med John och Sigrid Jeansson och inte minst med förstebetjänt Algotsson. Samtidigt blir det tillfälle att följa med ut till Emmy i köket och få en glimt av arbetarrörelse och klassmotsättningar.

Välkommen till Villa Solbacken en händelserik sommarkväll för hundra år sedan – i skärningspunkten mellan representation och revolution.

Jeanssons får flott besök, ett skådespel i fyra akter av Jörgen Nordström och Katarina Ellborg

Varje föreställning rymmer max 77 personer.

Medverkande:
Katarina Ellborg som konsulinnan Sigrid Jeansson och kokerskan Emmy Johansson
Jörgen Nordström som strejkledaren Kalle Masse och estradören Sigvard Svensson
Peter Hausenkamp som konsul John Jeansson och estradören Edvard Svensson
Och i rollen som förstebetjänt Algotsson ser vi Martin Bergvall Nilsson

Se speldatum och köp biljetter här

Vill du som företag eller organisation boka en hel föreställning med Jeanssons får Flott besök?  Kontakta oss på hej@villasolbacken.nu eller 0480-222 40. Aktuella tillgängliga speldatum för företag: 1:e 2:e 3:e december samt 8:e och 9:e december

 

BILJETTER

Biljetter köper du via Nortic (länken nedan) Eller på Villa Solbacken, Kalmar turistbyrå och Kalmar Biljettcentrum

Biljetter
Skapad med kärlek av Wilson Creative