Jul på Villa Solbacken

Julbordet har premiär 27:e november och serveras:

Onsdag – fredag från klockan 18.00
Lördagar från klockan 17.00
Söndagar från klockan 12.00

Jullunchen startar 2:a december och serveras:

Måndag – fredag från klockan 11.30

 

Julbord

 

Sill & lax:

Klassisk löksill
Villans julsill 2019 – ingefära, morot & vintercitrus
Svartvinbärssill
Johannes sherrysill
Senapssill
Jespers brantevikssill
Gravad sill i krämig dill och romsås
Kräftströmming
Stekt inlagd strömming
Matjestårta på kavringsbotten med gräslök och stenbitsrom
Rökt kryddsill med syltade rödbetor från Vassmolösa, kapris och hackat ägg
Villa Solbackens kallrökta lax
Enbärsgravad lax
Varmrökt lax kryddad med rostad kummin, citron och dill
Fänkålsinkokt lax
Ägg från Solmarka gård med skagenröra

Kallskuret:

Senapsgriljerad julskinka från Västersläts gårdsslakteri
Terrine på vildsvin från Tvärskogs vilt kryddad med rosépeppar & apelsin
Pressylta på grisfot och bog med sallad på gulbeta, saltgurka & persilja
Vår egen rullsylta på lokalt sidfläsk smaksatt med brynt lök & kryddpeppar
Kallrökt jämtländsk älgkorv
Varmrökt fårfiol från Kläckeberga

Småvarmt:

Hemrullade julköttbullar
Prinskorv från Västerslät
Janssons frestelse
Kryddkokt rödkål
Småländsk fläsksida glaserad med tranbär & malt
Brynta delikatesskroppkakor från trakten
Omelett med svampstuvning och brysselkål
Rostade lokala rotfrukter 

Tillbehör och sallader:

Sötstark brännvinssenap
Klassisk senap
Västervikssenap
Hovmästarsås
Gräddfil
Hackad rödlök
Rårörda lingon
Pepparrotscreme
Dillmajonnäs
Äppelmos av trädgårdsäpplen
Kryddpickles
Princesspotatis från Vassmolösa 
Lagrad prästost från Kalmar mejeri
Sallad på grönkål, torkad frukt och äpple
Klassisk rödbetssallad
Villans vörtbröd
Danskt rågbröd
Ekologiskt knäckebröd från Solmarka gårdsbageri
Vispat brynt smör

Sötsaker:

Lingonmousse med mandelmüsli och saffranskokt päron
Mörk chokladkräm smaksatt med kanel & apelsin, rårörda havtorn & kokoskrisp
Handgjord julkonfekt
Fruktfat
Tre goda ostar med fikonmarmelad
Nötter och kex

595:- per person inklusive Villa Solbackens kryddiga äppelglögg vid ankomst

 

Jullunch

 

Sill & lax:

Klassisk löksill
Villans julsill 2019 – ingefära, morot & vintercitrus
Senapssill
Jespers brantevikssill
Kräftströmming
Stekt inlagd strömming
Villa Solbackens kallrökta lax
Enbärsgravad lax
Ägg från Solmarka gård med skagenröra

Kallskuret:

Senapsgriljerad julskinka från Västersläts gårdsslakteri
Terrine på vildsvin från Tvärskogs vilt kryddad med rosépeppar & apelsin
Kallrökt jämtländsk älgkorv

Småvarmt:

Hemrullade julköttbullar
Prinskorv från Västerslät
Janssons frestelse
Kryddkokt rödkål
Småländsk fläsksida glaserad med tranbär & malt
Omelett med svampstuvning och brysselkål
Rostade lokala rotfrukter 

Tillbehör och sallader:

Sötstark brännvinssenap
Klassisk senap
Västervikssenap
Hovmästarsås
Gräddfil
Hackad rödlök
Rårörda lingon
Äppelmos av trädgårdsäpplen
Kryddpickles
Princesspotatis från Vassmolösa 
Lagrad prästost från Kalmar mejeri
Sallad på grönkål, torkad frukt och äpple
Klassisk rödbetssallad
Villans vörtbröd
Ekologiskt knäckebröd från Solmarka gårdsbageri
Vispat brynt smör

Sötsaker:

Lingonmousse med mandelmüsli och saffranskokt päron
Mandelknäck
Fruktfat
Tre goda ostar med fikonmarmelad
Nötter och kex

295:- per person 

Bokning

Skapad med kärlek av Wilson Creative