Välkomna till en julbordsupplevelse i unik miljö där respekt för tradition,
hantverk och råvaror står i centrum.

Onsdag den 28/11 har vi premiär för vårt Julbord sedan serveras detta:

Tisdagar till fredagar från kl 18.00 (595 kr)
Lördagar från kl 17.00 (595 kr)
Söndagar från kl 13.00 (595 kr)

Jullunchen startar tisdag den 4/12 och serveras sedan:

Tisdagar till fredagar från kl 11.30 till kl 14.00 (295 kr)

 

 

Här nedan finner ni vad som serveras på julbordet 2018

 

Kallskuret:

Senapsgriljerad julskinka från Västersläts gårdsslakteri

Terrine på vildsvin från Tvärskogs vilt kryddad med enbär, timjan och vintercitrus

Pressylta på grisfot och bog med sallad på gulbeta, saltgurka och persilja

Vår egen rullsylta på lokalt sidfläsk smaksatt med syltad ingefära och kryddpeppar

Kallrökt älgkorv

Rökt fårfiol

 

Fisk och sill:

Klassisk löksill

Villans julsill med äpple, tranbär och kummin

Svartvinbärssill

Johannes sherrysill

Senapssill

Jespers brantevikssill

Gravad sill i krämig dill och romsås

Kräftströmming

Stekt inlagd strömming

Matjestårta på kavringsbotten med gräslök och sikrom

Rökt kryddsill med syltade rödbetor ifrån Solmarka gård, kapris och hackat ägg

Villa Solbackens kallrökta lax

Enbärsgravad lax

Varmrökt lax smaksatt med rostad anis, citron och timjan

Fläderinkokt lax

Ekologiskt ägg från Vassmolösa med hemslagen majonnäs och handpillade räkor

 

Småvarmt:

Hemrullade julköttbullar

Prinskorv från Bromölla chark

Janssons frestelse

Kryddkokt rödkål

Småländsk fläsksida glaserad med äpple och ingefära

Brynta delikatesskroppkakor från trakten

Omelett med svampstuvning och brysselkål

Rostade lokala rotfrukter

 

Tillbehör och sallader:

Sötstark brännvinssenap

Klassisk senap

Västervikssenap

Hovmästarsås

Gräddfil

Hackad rödlök

Rårörda lingon

Pepparrotscreme

Dillmajonnäs

Äppelmos av trädgårdsäpplen

Krondillspickles

Princesspotatis från Vassmolösa

Vällagrad prästost

Sallad på grönkål, torkad frukt och äpple

Klassisk rödbetssallad

Vörtbröd

Danskt rågbröd

Ekologiskt knäckebröd från Solmarka gårdsbageri

Vispat brynt smör

 

Sötsaker:

Bakad färskost smaksatt med mandel och saffran, drottningsylt och karamelliserat ris

Chokladmousse med rårörda havtorn, apelsinconfit och havrekrisp

Handgjord julkonfekt

Fruktfat

Tre sorters ost med kryddig fikonmarmelad

Nötter och kex


 

Här nedan finner ni vad som serveras på julbordslunchen 2018

 

Kallskuret:

Senapsgriljerad julskinka från Västersläts gårdsslakteri

Terrine på vildsvin från Tvärskogs vilt, kryddad med enbär, timjan och vintercitrus

Kallrökt älgkorv

 

Fisk och sill:

Klassisk löksill

Villans julsill med äpple, tranbär och kummin

Senapssill

Kräftströmming

Stekt inlagd strömming

Villa Solbackens kallrökta lax

Enbärsgravad lax

Ekologiskt ägg från Vassmolösa med hemsalgen majonäs och handpillade räkor

 

Småvarmt:

Hemrullade julköttbullar

Prinskorv från Bromölla chark

Janssons frestelse

Kryddkokt rödkål

Småländsk fläsksida glaserad med äpple och ingefära

Omelett med svampstuvning och brysselkål

Rostade lokala rotfrukter

 

Tillbehör och sallader:

Sötstark brännvinssenap

Klassisk senap

Västervikssenap

Hovmästarsås

Gräddfil

Hackad rödlök

Rårörda lingon

Dillmajonnäs

Äppelmos av trädgårdsäpplen

Princesspotatis från Vassmolösa

Vällagrad prästost

Sallad på grönkål, torkad frukt och äpple

Klassisk rödbetssallad

Vörtbröd

Danskt rågbröd

Ekologiskt knäckebröd från Solmarka gårdsbageri

Vispat brynt smör

 

Sötsaker:

Bakad färskost smaksatt med mandel och saffran, drottningsylt och karamelliserat ris

Knäck

Fruktfat

Tre sorters ost med kryddig fikonmarmelad

Nötter och kex

 

Skapad med kärlek av Wilson Creative